DM i Rally af Ingelise Koed

I år havde vi et medlem, som deltog med sin hund i DM i rally i ekspertklassen. KC Tai Tokerau Bakongo – i daglig tale GATLING en stor sort Curly Coated retriever. 

DM bliver afholdt hver år i august. De 20 bedst placerede hunde fra konkurrencen året
igennem kommer med til denne event. I Rally er der fire klasser – begynder, øvet, ekspert og champion klassen. Gatling deltog i ekspertklassen. På samme dag bliver også DM i LP afholdt. Det er en fantastisk spændende dag. Landets bedste hundeførere er samlet – alle har store forventninger – alle har selvfølgelig store eller små sommerfugle i maven. Det er dagen, hvor det gælder!!!!

I år blev det afholdt i Vejen – på de store baner bag ved hallen. Stemningen var høj og heldigvis fint hundevejr. Overskyet med lidt regn. 

Alle hunde går et første gennemløb, hvor der er meget strenge krav den dag. De 10 bedste kommer med videre til finalen, hvor de skal igennem et løb mere. Begge gennemløb tæller med i den samlede score. 

Jeg er meget stolt af min hund, som gik en fantastisk første runde. Han var bare på og gjorde alt for at please mig. Men desværre havde jeg ikke bedt om at få springet sat op i en ordentlig højde, som gjorde at han rent faktisk skulle springe. Dette gjorde, at vi mistede begge springeøvelser, da dommeren mente, at springet var lidt for dovent. ØV ØV – stor førerfejl, som helt sikkert kostede os en finaleplads. Vi sluttede som nummer 13, hvilket jo er ganske pænt. 

I skrivende stund kæmper vi for at komme med til årets hund, der bliver afholdt i Herning første weekend i november. Her kommer de ti bedste hunde med. Der er to konkurrencer tilbage, hvor vi deltager i den ene. Jeg håber virkelig, vi kommer med. Det kunne være en fin afslutning på et spændende og aktivt konkurrence-hundeår. Vi er to hunde fra klubben, der står på listen – håber virkelig vi kommer med begge to. Den anden hund er også en Curly Coated retriever - Curly Cuttage  Loa ejet og ført af Janne Hjorth. 

Jeg vil gerne samtidig med rose vores fantastiske rally-instruktører Lene Johansen og Birgitte Dalgaard-Hansen, der altid er velforberedte til vores ugentlige træninger. I er bare super gode både til træningsmetoder, tilrettelæggelse samt sprede det gode humør. 

Jeg vil også gerne rose vores fantastiske hvalpeinstruktører, der altid gør en kæmpe indsats for at hjælpe alle hundeejere – nye som gamle. I er altid gode, velforberedte samt med til at hjælpe alle på vej til at blive gode hundeførere.  Jeg går nemlig også til hvalpetræning med min nye dejlige hundehvalp – en lille sort tæve Curly Coated retriever, som jeg har store forventninger til.